Šef finansija »Googlea« dao otkaz da bi putovao svijetom

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef finansija »Googlea« dao otkaz da bi putovao svijetom

NJUJORK - Šef finansija internetskog diva "Googlea" dao je otkaz radi onoga o čemu mnogi sanjaju - kako bi sa suprugom mogao da putuje svijetom.

Patrik Pišet (52), šef finansija "Googlea" od avgusta 2008, ostaće na položaju dok mu Uprava ne pronađe zamjenu, ali ne duže od 6 mjeseci, saopštio je "Google".

Pišet je na ličnom postu na društvenoj mreži Google+ rekao da mu je podsticaj za ovakvu odluku bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << putovanje sa suprugom na Kilimandžaro u jesen prošle godine. Na vrhu planine supruga Tamar pitala ga je zašto ne mogu dalje putovati Afrikom ili otići u Indiju ili čak na Antarktik. Tada joj je odgovorio da još nije vrijeme za to. U idućim mjesecima, međutim, shvatio je da je vrijeme ipak sazrelo.

"Nisam mogao pronaći dobar argument zašto bismo još trebalo da čekamo da uzmemo ruksake i krenemo na put", napisao je.

S obzirom na platu i količinu "Googleovih" dionica, Pišet može sebi da priušti penzionisanje prije nego drugi. Po postojećoj vrijednosti na berzi, njegov dioničarski udio u "Googleu" vrijedi više od 80 miliona dolara. Osnovna godišnja plata za 2013. bila mu je 650.000 dolara, ali je te godine dobio i tri miliona dolara bonusa.

Pišet je u "Google" stigao iz kanadskog telekomunikacionog diva "Bella". Zadnjih je godina imao važnu ulogu posrednika između "Googlea" i ulagača na Vol stritu. Morao ih je uvjeravati da novac koji "Google" troši na pionirske projekte poput automobila bez vozača i balona s posebnim internetskim antenama, nije bačen novac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.