Sećanje na slavnog Bitlsa: Džon Lenon ubijen na današnji dan

Izvor: Svet, 08.Dec.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na slavnog Bitlsa: Džon Lenon ubijen na današnji dan

Da je danas živ, slavni Bitls, Džon Lenon, imao bi 75 godina.
Ubijen je na današnji dan, pre 35 godina, sa pet hitaca ispred zgrade u Njujorku u kojoj je živeo.
Njegov ubica Mark Čepmen osuđen je na doživotnu robiju, a u avgustu 2014. mu je odbijen zahtev za puštanje na uslovnu slobodu.
– Žao mi što sam izazvao toliko patnji. Žao mi je što sam ispao takav idiot i što sam odabrao pogrešan >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << način da dođem do slave – kazao je Čepmen, koji danas ima 60 godina.
Sa Lenonovim ubistvom svet muzike promenio se zauvek, a 8. decembar je za mnoge ljubitelje rok muzike i dalje najtužniji datum u kalendaru.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Na današnji dan ubijen Džon Lenon

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2015

Da je danas živ, slavni Bitls, Džon Lenon, imao bi 75 godina...Ubijen je na današnji dan, pre 35 godina, sa pet hitaca ispred zgrade u Njujorku u kojoj je živeo...Njegov ubica Mark Čepmen osuđen je na doživotnu robiju, a u avgustu 2014. mu je odbijen zahtev za puštanje na uslovnu slobodu..."Žao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.