Sanders i Clinton u mrtvoj trci, Trump i dalje u vodstvu

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Feb.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanders i Clinton u mrtvoj trci, Trump i dalje u vodstvu

NEW YORK - Senator iz Vermonta Bernie Sanders izbrisao je prednost bivše državne tajnice Hillary Clinton u utrci za demokratsku predsjedničku nominaciju koju je imala početkom godine, dok je kandidat za republikansku nominaciju Donald Trump i dalje u vodstvu pred Tedom Cruzom, pokazala je anketa Reuters/Ipsosa.

Clinton vodi pred Sandersom s 48 posto naspram 45 posto, pokazala je anketa provedena između 2. i 5. veljače, nakon predizbora u Iowi koje je Clinton dobila.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Predizbori u Iowi bili su prvi, a uskoro slijede oni u New Hampshiru za koje se očekuje da će ih Clinton izgubiti. Dvoje protivnika imalo je u četvrtak navečer prvo sučeljavanje jedan na jedan, koje je pokazalo kakva se žestoka borba među njima vodi.

Na strani republikanaca, Trump je i dalje u vodstvu s 40-postotonom potporom. Teksaški senator Ted Cruz sljiedi ga sa 16 posto, a senatar Marco Rubio s Floride na trećem je mjestu s 13 posto.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.