Salman Ruždi skinut sa respiratora i može govoriti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Avg.2022, 07:55

Salman Ruždi skinut sa respiratora i može govoriti

Pisac Salman Ruždi(Rushdie) je skinut sa respiratora i može ponovo da priča, dan nakon što je uboden. Ruždi, 75, napadnut je dok je govorio na događaju u državi New York i bio je u kritičnom stanju. Njegov agent Andrew Wylie potvrdio je vijest američkim medijima, ali je ranije rekao da bi autor mogao izgubiti oko. Ruždi se godinama suočavao sa prijetnjama smrću zbog svog romana Satanski stihovi, koji neki muslimani vide kao bogohuljenje. Muškarac optužen za napad izjasnio se da nije kriv...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Salman Ruždi skinut sa respiratora nakon napada u Njujorku, u stanju da ponovo govori

Izvor: Blic, 14.Avg.2022

Poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori, nakon što je u petak bio napadnut i tesko povređen nožem na jednom događaju u Njujorku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.