Sabalenka: Broj jedan na listi? Samo promena pozicije u žrebu

Izvor: B92, 07.Sep.2023, 01:31

Sabalenka: Broj jedan na listi? Samo promena pozicije u žrebu

Arina Sabalenka je u polufinalu US Opena, a uskori će i zvnanično preuzeti čelnu poziciju na WTA listi.

Beloruskinji je bilo dovoljno da u Njujorku nadmaši rezultat Ige Švjontek, što je i učinila.

I ne samo to, sada je prva favoritkinja da osvoji pehar na Flašing Medouzu, a u polufinalu će igrati sa boljom iz duela Markete Vondroušove i Medison Kiz.

U razgovoru sa novinarima, Sabalenka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prokomentarisala to što će preuzeti prvo mesto na listi.

"Jako sam srećna ovim dostignućem u karijeri, ali iskreno, to nije velika promena. Znate, bila sam broj dva. Sada sam broj jedan. To je samo razlika u poziciji u žrebu. I dalje moram da igram najbolji tenis. A ostale devojke će samo pokušati da me jure i prestignu", objasnila je Sabalenka.

Ipak, činjenica da je sada prva daće joj ogroman motiv.

"Ovo je izuzetna motivacija za mene. Jer znam da će davati sve od sebe da me pobede. To mi je kao neka dodatna snaga i energija da nastavim da igram, da se trudim, da budem sve bolja", dodala je Beloruskinja.

Ona mora da bude oprezna jer je gubila dva poslednja polufinala na ovom turniru.

"Neću da blokiram statistiku, jer kad nešto pokušate da blokirate, olupa vam se o glavu, može da postane uznemirujuće. Kada ne gledate na to, prođe samo od sebe. Znam da moram da uradim svoj posao. Da moram da izađem na teren. Da igram najbolji tenis, da se borim. Jer ako sam tu, boriću se za svoje snove, znam da mogu", zaključila je Sabalenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.