Sa Obamom se slikali svi Balkanci

Izvor: B92, 26.Sep.2013, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa Obamom se slikali svi Balkanci

Beograd -- Lideri svih zemalja bivše Jugoslavije, koji učestvuju u radu Generalne skupštine UN, objavili su na zvaničnim sajtovima svoje fotografije sa predsednikom SAD.

Slike sa Barakom Obamom i njegovom suprugom napravljene su prilikom prijema koji je predsednik SAD priredio u Njujorku.

Fotografije su protokolarne, gotovo identične, načinjene prilikom dolaska zvanica na Obamin prijem i na njima gosti poziraju sa američkim predsednikom i njegovom suprugom ispred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << cvetnog aranžmana i američke zastave.

Pojedini mediji u regionu objavili su na naslovnim stranama fotografije lidera svojih zemalja, pa je tako fotografija predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njegove supruge Dragice sa bračnim parom Obama objavljena na naslovnoj strani "Politike".

Na naslovnoj internet strani državne podgoričke "Pobjede" objavljena je fotografija na kojoj su premijer Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija u društvu "prvog bračnog para" SAD.

Skopski list "Večer" objavio je na uvodnoj strani svoje internet-prezentacije fotografiju na kojoj poziraju makedonski premijer Nikola Gruevski i njegova supruga Borkica sa Barakom i Mišel Obama.

Sudeći po protokolarnim fotografijama, bez supruga, na prijemu u Njujorku pojavili su se predsednici Hrvatske i Slovenije Ivo Josipović i Borut Pahor.

Jedini učesnik Generalne skupštine UN iz regiona, čijih fotografija sa bračnim parom Obama nema na zvaničnim prezentacijama je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, mediji u Bosni i Hercegovini objavili su fotografiju Komšićeve supruge Sabine u društvu Mišel Obama, na prijemu koji je prva dama SAD priredila za supruge svetskih lidera tokom zasedanja UN u Njujorku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svi se hvale da su videli Obamu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2013

Lideri svih zemalja bivše Jugoslavije, koji učestvuju u radu Generalne skupštine UN u Njujorku, objavili su na zvaničnim sajtovima svoje fotografije sa predsednikom SAD Barakom Obamom i njegovom suprugom Mišel, prilikom prijema koji je Obama priredio u Njujorku...Fotografije su protokolarne, gotovo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.