STRAH U METROU! NJUJORK RASPOREĐUJE NACIONALNU GRADU i 1.000 POLICAJACA U PODZEMNU ŽELEZNICU: Izvršeno je preko 3.000 hapšenja..!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 23:31

STRAH U METROU! NJUJORK RASPOREĐUJE NACIONALNU GRADU i 1.000 POLICAJACA U PODZEMNU ŽELEZNICU: "Izvršeno je preko 3.000 hapšenja..!"

Prema planu, ukupno 750 pripadnika garde biće raspoređeno u sistem metroa, zajedno sa 1.000 policajaca.

Pripadnici Nacionalne garde Njujorka i njujorška policija biće raspoređeni u sistem podzemne železnice Njujorka zbog porasta kriminala u metrou, rekla je guvernerka te države Keti Hočul. Nacionalna garda će pomagati policiji da izvrši nasumične pretrage prtljaga u potrazi za oružjem.

Prema planu, ukupno 750 pripadnika garde biće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raspoređeno u sistem metroa, zajedno sa 1.000 policajaca kojima je u februaru naređeno da patroliraju i obavljaju sigurnosne provere.

- Za ljude koji razmišljaju o tome da ponesu pištolj ili nož u podzemnu, ovo barem stvara efekat odvraćanja. Možda misle: "Imaju mnogo više ljudi koji će proveravati moju torbu - rekla je Hočul.

Iako je kriminal u saobraćaju opao za 15 odsto u odnosu na pre godinu dana, slučajevi u metrou u januaru su porasli za 45 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, uglavnom zbog težih krađa, navode njujorške vlasti.

I broj hapšenja porastao je za 45 odsto, kazao je šef njujorške saobraćajne policije Majkl Kemper.

- Više od 3.000 hapšenja izvršeno je u sistemu podzemne železnice u prva dva meseca ove godine, a među njima su brojni povratnici - kazao je Kemper.

Raspoređivanje trupa je, prema rečima Hočul, deo plana u pet tačaka za zaštitu putnika podzemne železnice.

- Moj plan u pet tačaka oslobodiće naše podzemne železnice nasilnih prestupnika i zaštititi sve putnike koji idu na posao i tranzitne radnike - kazala je ona.

Zahvaljujući novom planu od pet tačaka, poboljšaće se koordinacija između organa za sprovođenje zakona, osoblja u tranzitu i gradskih okružnih tužilaca o tome kako se najbolje boriti protiv kriminala u sistemu podzemne železnice.

Njujorška guvernerka je, isto tako, iznela zakonski predlog da se ljudima osuđenim za napad na putnika podzemne železnice zabrani ulazak u vozove na tri godine.

- Niko ko ide na posao ili da poseti porodicu, ili na pregled kod doktora, ne treba da brine da osoba koja sedi pored njih poseduje smrtonosno oružje - rekla je Hočul.

Izvor: Srbija Danas/NIN/Agencije/ABC News/USA Today/M.A.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.