SAD udarile: Napad je izveden

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 20:13

SAD udarile: Napad je izveden

Sjedinjene Američke Države su danas opet napale protivbrodske rakete jemenskih militanata Huta, objavili su američki mediji, pozivajući se na vojne zvaničnike.

Američka vojska je izvela "preventivne napade" na tri projektila i lansera Huta, nakon što su nadzorni avioni SAD otkrili da se priprema napad na komercijalne i ratne brodove u Crvenom moru, piše Njujork tajms.

Reč je o petom napadu SAD na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jemenske militante u poslednjih nedelju dana, a napadi su usledili nakon što su Huti gađali komercijalne brodove u Crvenom moru u znak protesta protiv izraelske ofanzive na Pojas Gaze.

Američka vojska je i prethodne noći izvela novi talas raketnih udara sa brodova i podmornica na lokacije u Jemenu koje kontrolišu Huti, koji su prethodno preuzeli odgovornost za napad na američki teretni brod "Genko Pikardi".

Huti su ranije saopštili da neće oklevati da ciljaju sve mete koje su pretnja arapskom svetu u Crvenom moru sa "legitinim pravom da brane Jemen i nastave podršku nad ugnjetenim Palestincima".

Jemenska grupa je istakla da neće odustati od podrške Palestincima i da ih od toga ne može odvratiti ni to što su ih Sjedinjene Američke Države ponovo uvrstile na listu globalnih terorističkih organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drama na Crvenom moru se nastavlja: SAD izvele novi napad na Hute u Jemenu

Izvor: 24sedam.rs, 18.Jan.2024

Peti napad američke vojske na jemenske militantne u poslednjih nedelju dana

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.