SAD danas 21. godišnjica terorističkih napada 11. septembra

Izvor: Beta, 11.Sep.2022, 08:55

SAD danas 21. godišnjica terorističkih napada 11. septembra

U SAD danas će minutom ćutanja, čitanjem imena žrtava i volonterskim akcijama biti obeležena 21. godišnjica terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.Rodjaci žrtava okupiće se na mestima na kojima su srušeni avioni koje su oteli teroristi - Svetski trgovinski centar u Njujorku, Pentagon i polje u Pensilvaniji.Povodom godišnjice u znak sećanja na žrtve širom SAD-a biće organizovani razni skupovi i mise.Pojedini Amerikanci pridružuju se volonterskim akcijama kako bi odali počast žrtvama.U terorističkim napadima na SAD poginulo je oko 3.000 ljudi. Nakon toga SAD su pokrenule "rat protiv terorizma" širom sveta, a rekonfigurisana je politika nacionalne bezbednosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Amerikanci odali poštu žrtvama 11. septembra, 21 godinu kasnije

Izvor: Danas, 11.Sep.2022

Amerikanci su danas odali poštu žrtvama terorističkih napada 11. septembra 2001. godine, najgorim napadima u istoriji SAD, koji su duboko potresli zemlju i ceo svet.  

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.