SAD: Uhapšeno 86 osoba zbog krađe identiteta

Izvor: S media, 08.Okt.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Uhapšeno 86 osoba zbog krađe identiteta

U Njujorku uhapšeno 86 osoba osumnjičenih za krađu identiteta. Ovo je jedna u nizu akcija koja je izvršena radi razbijanja jedne od najrazvijenijih međunarodnih kriminalnih grupa ove vrste u istoriji SAD.

Njujorška policija uhapsila je 86 osoba osumnjičenih za krivotvorenje kreditnih kartica i krađe identiteta u seriji racija sprovedenih kako bi se razbila međunarodna kriminalna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << .

Tužilac okruga Kvins Ričard Braun izjavio je da se još 25 osumnjičenih nalazi na slobodi, ističući da je reč o najvećoj i možda najrazvijenijoj kriminalnoj grupi ove vrste u istoriji SAD.

Uhapšeni sa 11 i po kg marihuane

Šire se protesti u Njujorku (VIDEO)

Uhapšeni krijumčari droge

Svih 111 osumnjičenih optuženi su za krađu, a istraga koja je dovela do hapšenja trajala je dve godine.

Vlasti su, pored fizičkog praćenja, angažovale prevodioce koji su prisluškivali na hiljade razgovora pripadnika ove grupe na arapskom, ruskom i mandarinskom, a hapšenja su počela da se sprovode u utorak.

Braun je rekao da su uhapšeni optuženi za krađu ličnih podataka sa kreditinih kartica nekoliko hiljada Amerikanaca i Evropljana i da su, kako se smatra, malverzacije, čija se vrednost procenjuje na 13 miliona dolara, izvodili u okviru pet organizovanih kriminalnih grupa sa vezama u Evropi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.