SABLASNE SLIKE IZ NJUJORKA: Robijaši kopaju masovne grobnice, pripremaju se za NAJCRNJI SCENARIO

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2020, 18:02

SABLASNE SLIKE IZ NJUJORKA: Robijaši kopaju masovne grobnice, pripremaju se za NAJCRNJI SCENARIO

Očekuje se 240.000 mrtvih.

Najveći grad u Americi, Njujork, priprema se za najgori scenario u borbi protiv koronavirusa, koji je do sada inficirao više od 216.722 i usmrtio više od 5.000 ljudi u toj zemlji.

Naime, gradske vlasti su ponudile robijašima iz zloglasnog zatvora na ostrvu Rajkers platu od šest dolara po satu da kopaju masovne grobnice za žrtve smrtonosnog virusa.

Planirano je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da masovne grobnice u slučaju pandemije budu izgrađene na javnom groblju koje je u vlasništvu grada Njujorka na ostrvu Hart. Kako prenose mediji u SAD, više nego velikodušna ponuda o satnici od šest dolara važi samo za osuđene zatvorenike, a ne za one koji očekuju suđenje. - Mrtvačnice i groblja su već prepuni. Masovne grobnice neće biti samo za žrtve koronavirusa - rekao je Ejveri Koen, portparol kancelarije njujorškog gradonačelnika Bila de Blazija.

Zatvorenici koji budu kopali masovne grobnice će pored neophodnog alata dobiti i zaštitnu masku. Na ostrvu Hart, prema procenama nadležnih, mogu da se iskopaju masovne grobnice za 50.000 žrtava u slučaju pandemije, što je predviđeno planom za vanredne situacije iz 2008, kada je prvi čovek grada bio Majkl Blumberg. Robijaši iz Rajkersa u proseku su sahranjivali između 20 i 25 osoba na gradskom groblju na ovom ostrvu.

Koliko je situacija ozbiljna u čitavoj Americi, svedoči i upozorenje Bele kuće, u kojem se predviđa da će koronavirus usmrtiti između 100.000 i 240.000 ljudi, i to ukoliko se stanovništvo bude pridržavalo smernica o držanju odstojanja.

Predsednik Donald Tramp upozorio je Amerikance da slede „dve veoma teške nedelje“ u borbi protiv širenja koronavirusa i pozvao ih da se do kraja aprila pridržavaju smernica o socijalnom distanciranju. - Apsolutno je kritično za američki narod da prati smernice u narednih 30 dana. To je pitanje života i smrti - rekao je Tramp.

On je dodao da želi da „svaki Amerikanac bude spreman za teške dane koji nam predstoje“. U SAD je zaraženo više od 185.000 osoba, dok je više od 4.000 preminulo.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.