S PONOSOM ĆU NOSITI OVAJ DRES Šta se ovo dešava? Gradonačelnik Njujorka osvanuo u ŠAHOVNICI! Zahvalio se HRVATIMA (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 15:24

"S PONOSOM ĆU NOSITI OVAJ DRES" Šta se ovo dešava? Gradonačelnik Njujorka osvanuo u ŠAHOVNICI! Zahvalio se HRVATIMA (FOTO/VIDEO)

Podignuta je i hrvatska zastava

U Njujorku se danas slavi 30. godišnjica otvaranja hrvatkog konzulata kao i 31 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između SAD i Republike Hrvatske. Gradonačelnik Njujorka Erik Adams je tom prilikom proglasio Dan hrvatske baštine.

Adams je tom prilikom poželeo dobrodošlicu američkim Hrvatima i podignuo hrvatsku zastavu.

- Veza između Njujorka i naše hrvatske zajednice snažna je kao i uvek. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Znamo da je Njujork Zagreb Amerike. Najveća hrvatska populacija u Americi je upravo ovde. I znam koliko je ta zemlja lepa jer sam pre mnogo godina bio tamo i gledao prekrasnu obalu, upoznao drage ljude - rekao je on.

The bond between New York City and our Croatian community is as strong as ever.

Today we welcomed Croatian-Americans to Bowling Green to celebrate that bond by raising their flag and proclaiming this day Croatia Heritage Day. pic.twitter.com/gdIphRJB9e

— Mayor Eric Adams (@NYCMayor) May 22, 2023

Zahvalio je Hrvatima u Americi i poručio im neka veruju u porodicu, posao i javnu bezbednost. Prvi put je u Bowling Greenu podignuta hrvatska zastava. Na ceremoniji podizanja hrvatske zastave, gradonačelniku Njujorka je uručen i dres hrvatske fudbalske reprezentacije.

- S ponosom ću nositi ovaj dres i smatrati se članom reprezentacije Hrvatske - rekao je gradonačelnik Njujorka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.