Izvor: RTS, 13.Avg.2022, 06:41

Ruždijev agent: Salman je na respiratoru i ne može da govori

Britanski pisac Salman Ruždi, koji je juče napadnut u američkoj državi Njujork uoči održavanja tribine, na respiratoru je i ne može da govori, rekao je njegov agent Endru Vajli.
Agent Endru Vajli je u pisanoj izjavi objavio kakvo je stanje slavnog pisca Salmana Ruždija, koji je operisan pošto je juče napadnut nožem u amfiteataru Instituta "Šatokva".

"Vesti nisu dobre. Salman će verovatno izgubiti jedno oko, nervi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ruci su mu prekinuti, a jetra mu je izbodena i oštećena", rekao je Vajli.
Dodao je da je Ruždi na respiratoru, i da ne može da govori.
Lekar koji se zatekao na prijemu slavnog književnika u bolnicu, opisao je Ruždijeve rane kao "ozbiljne, ali izlečive".
Ruždija je napadač više puta ubo u vrat na bini amfiteatra Instituta u okrugu Iri.
Napadač je priveden, a policija veruje da nije imao saučesnike.
Saopšteno je da je reč o 24-godišnjem Hadiju Mataru iz Nju Džerzija.
Motiv napada još nije poznat.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pisac Salman Ruždi na respiratoru i ne može govoriti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2022

Agent pisca Salmana Ruždija (Rushdie) rekao je da "vijesti nisu dobre" nakon što je autor izboden na događaju u državi New York. Napadnut je na bini, a sada je na respiratoru i ne može da govori, rekao je Endrju Vajli u saopštenju, dodajući da bi 75-godišnji autor mogao da izgubi jedno oko. Ruždi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.