Rusija hoće izvinjenje zbog članka o ubistvu ambasadora

Izvor: B92, 21.Dec.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija hoće izvinjenje zbog članka o ubistvu ambasadora

Moskva -- Rusko Ministarstvo spoljnih poslova tražiće izvinjenje od glavnog urednika "Njujork dejli njuza".

Oni će tražiti izvinjenje zbog objavljivanja članka u kome se opravdava ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj, Andreja Karlova.

"Odmah ćemo uputiti poruku glavnom uredniku lista koji je objavio takav rusofobni članak, kojim se opravdava teroristički napad, i zatražiti izvinjenje", objavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparol ministarstva Marija Zaharova na svojoj fejsbuk stranici.

Ona je podsetila da je američki novinar i pisac Gerš Kuncman napisao je u "Njujork dejli njuzu" da "ne roni suze" za Karlovim,

Prema njegovim rečima, atentat u Ankari sličan je ubistvu nemačkog diplomate Ernsta fom Rata u Parizu 1938. godine, u koga je pucao jedan jevrejski student. Prema Kuincmanu, Fon Rat je bio oličenje Hitlerovih zločina, genocida, antisemitizma i agresije koja je natkrivala svet.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.