Rusija demantuje optužbe o mešanju u izbore SAD

Izvor: RTS, 15.Feb.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija demantuje optužbe o mešanju u izbore SAD

Porptarol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode da su ruske obaveštajne službe bile u kontaktu sa članovima predsedničke kampanje Donalda Trampa, prenosi AP.
Dnevni list Njujork tajms pisao je o tome da su Rusi kontaktirali predsednika Trampove kampanje. Sadašnji i bivši zvaničnici SAD koje je Tajms intervjuisao odbili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su da otkriju identitete drugih osoba koje su komunicirale sa Rusima.

Pričajući sa reporterima u Moskvi, Peskov je izjavio da pisanja Tajmsa nisu bazirana ni na kakvim činjenicama.
Izveštaj dnevnog lista pojavio se dan nakon što je savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Majkl Flin podneo ostavku zbog optužbi da je slagao potpredsednika SAD Majka Pensa i druge zvaničnike o komuniciranju sa Rusima.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da ukoliko se u SAD dokaže da je u toku velika unutrašnjopolitička igra, može se koristiti za "cenkanje".
Ruski poslanici žustrije su branili Trampa. "Ovde nije reč o informacijama, već o veoma preciznoj informacijskoj bombi", napisao je predsednik Federativnog informacionog komiteta na Tviteru.
Dodaje da je cilj da se "raznese" Trampova administracija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Nismo bili u kontaktu sa Trampovim ljudima u kampanji"

Izvor: B92, 16.Feb.2017, 07:59

Porptarol Kremlja Dmitrij Peskov je demantovao navode da su ruske obaveštajne službe bile u kontaktu sa članovima predsedničke kampanje Donalda Trampa...Dnevni list "Njujork tajms" pisao je o tome da su Rusi kontaktirali predsednika Trampove kampanje. Sadasnji i bivši zvaničnici SAD koje je "Tajms"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.