Rok koncert u crkvi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok koncert u crkvi

Jedno od najaktivnijih i najznačajnijih mesta srpske zajednice u Njujorku - Saborna crkva Svetog Save sa protom Đokanom Majstorovićem na čelu otvorena je za sve vrste kulturnih manifestacija koje organizuju naši ljudi, a pre nekoliko dana u crkvenoj sali priređeno je veoma uspešno rok veče tokom koga je nastupila grupa Bitange i princeza.

Vesela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << atmosfera

Muzičari u akciji

Uživanje uz rok muziku

 

Parohijani su došli u velikom broju i pohvalili ovaj potez Crkve i prote Majstorovića sa oduševljenjem znajući dobro da imigracija ne sluša samo narodnjake već i rokenrol muziku. Na repertoaru je bio i stari i novi rok, a koliko se posetiocima svidela zabava pokazuje to što su ostali do dva-tri sata posle ponoći.

- Bila je ovo lepa zabava i igranka - rekao je starešina Hrama prota Đokan Majstorović. - Ljudi su uživali i igrali, a sve je to organizovao naš parohijan Danijel Todorović. Ja sam posetioce pozdravio i rekao im da treba da ovakve zabave pravimo i dalje u budućnosti jer mi smo i u Srbiji slušali i igrali uz rokenrol, možda još bolji nego što je ovaj današnji, rekao je prota za "Vesti".

 

S advokatima o useljenju

U nedelju 23. novembra u jedan sat popodne u Sabornoj crkvi Svetog Save (20 Njest 26th Street Nenj Džork, NDž 10010) biće organizovano besplatno informativno predavanje na srpskom jeziku advokata Marsije Gevare i njenog pravnog tima o imigracionim temama. Govoriće se o tome kako ostvariti legalan status u Americi kroz brak i kako dovesti članove porodice iz drugih zemalja u Ameriku. Nakon prezentacije gosti će moći da postavljaju pitanja.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.