Raste i cena i briga zbog globalnih zaliha nafte

Izvor: Kamatica.com, 21.Sep.2015, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste i cena i briga zbog globalnih zaliha nafte

Cene nafte su tokom trgovanja u Aziji porasle, ali su analitičari ostali zabrinuti zbog prekomernih globalnih zaliha. Novu bojazan u pogledu stanja svetske privrede izazvala je odluka američke Uprave federalnih rezervi (Fed) prošle nedelje da ne podiže kamatne stope.

Američka "laka" nafta (WTI) za isporuku u oktobru poskupela je za 52 centa, na 45,20 dolara, dok je sirova nafta "brent" poskupela 51 cent, na 47,98 dolara, prenosi agencija Frans pres.

Zalihe nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << u vlasništvu Saudijske Arabije, najvećeg svetskog izvoznika tog energenta, porasle su na rekordne nivoe, javila je njujorška agencija "Blumberg".

Analitičari, takođe, tvrde da se pojavila nova zabrinutost u pogledu stanja globalne privrede, kao i u pogledu toga kakve bi posledice takvo stanje moglo imati po tražnju nafte nakon što se Fed, američka centralna banka, uzdržao od podizanja kamatnih stopa.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.