Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi $ sa tržišta kriptovaluta

Izvor: Capital.ba, 22.Jan.2021, 11:27

Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi $ sa tržišta kriptovaluta

NJUJORK – Bitcoin je ponovo oslabio, čime je pad te digitalne valute premašio 10 odsto u toku 48 sati i izbrisao milijarde dolara sa tržišta kriptovaluta. foto: pixabay Cijena Bitcoina u četvrtak je pala više od šest procenata na 32.527 dolara, što je prvi put od 13. januara da je niže od 33.000 dolara, prema podacima sajta CoinDesk. Najpoznatija svjetska kriptovaluta imala je nekoliko “ludih” nedjelja volatilnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nakratko dostigavši 41.940 dolara ovog mjeseca prije nego što je došlo do oštrog pada vrijednosti, podsjeća CNBC. Ethereum, druga kriptovaluta po tržišnoj vrijednosti, takođe je izgubio 10 odsto u odnosu na prije dva dana. Taj “novčić” je maksimalnu vrijednost od 1.439 dolara dostigao u utorak, prema podacima Coin Metricsa. Ukupna tržišna vrijednost svih kriptovaluta pala je za više od 100 milijardi “zelembaća“ u proteklih 48 sati, sa oko 1,06 biliona dolara na skoro 949 milijardi u 9:20 po zapadnoevropskom vremenu. Međutim, vrijednost Bitcoina i dalje je u plusu čak 150 odsto protekla tri mjeseca. (B92) Чланак Rasprodaja Bitcoina izbrisala 100 milijardi $ sa tržišta kriptovaluta се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Bitkoin potonuo 30 odsto sa rekordnog januarskog nivoa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2021

Najveća svetska kriptovaluta, bitkoin, nastavila je da tone i trguje se po ceni ispod 30.000 dolara, nakon vrtoglavog prošlogodišnjeg rasta vrednosti...Ovaj digitalni novčić je u četvrtak pao za 17 posto na 29.246 dolara, čime je sa tržišta zbrisano oko 100 milijardi dolara, prema podacima KoinDeska,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.