Izvor: Radio 021, 21.Maj.2020, 19:20

Radnici kompanije u Njujorku mogu da biraju kada će se vratiti na posao

Kompanija Masterkard u Njujorku neće tražiti od zaposlenih da se vrate u svoje kancelarije širom sveta dok se ne budu "osećali prijatno", odnosno dok ne osete da je situacija u vezi sa korona virusom stavljena pod kontrolu uz pomoć vakcina i drugih mera, rekao je šef za ljudske resurse Majkl Frakaro.

Zaposleni mogu da biraju kad će se vratiti na posao.

"Očekujemo da će narednih nedelja i meseci više zaposlenih nastaviti da radi od kuće nego što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će dolaziti u kancelarije. I mi smo s tim ok. Mi podržavamo takav izbor", rekao je Frakaro.

Kako navodi Rojters, pojedini zaposleni u Masterkardu imaju decu ili roditelje na koje moraju da paze, dok su drugi zabrinuti zbog korišćenja javnog prevoza.

"Mi smo unapred rekli svim našim zaposlenima da je to njihov izbor... Želimo da oni donesu odluku o tome kada će se osećati prijatno da se vrate u kancelarije", naveo je Frakaro.

On je dodao da bi kompanije širom sveta, kada se stabilizuje situacija, mogle bi da se nađu u situaciji da je samo 30 odsto njihovih kancelarija popunjeno, što navodi Masterkard da razmisli o budućim potrebama za nekretninama.

Masterkard zapošljava oko 20.000 ljudi širom sveta, a veliki procenat njih sada radi od kuće.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.