RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 3000, uduplavajući se za tri dana, dok Tramp razmatra strože mere

Izvor: Vostok.rs, 31.Mar.2020, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Broj smrtnih slučajeva u SAD-u prešao 3000, uduplavajući se za tri dana, dok Tramp razmatra strože mere

Smrtonosni koronavirus ubio je više od 3.000 Amerikanaca, pokazuju podaci objavljeni od strane Univerziteta "Džons Hopkins", a broj smrtnih slučajeva u SAD se udvostručio u periodu od samo tri dana, dok svih 50 država ulaže napore da suzbije epidemiju. Sa više od 163.000 slučajeva koronavirusa u SAD-u, u ponedeljak veče je saopšteno od 3.008 smrtnih slučajeva, od kojih je gotovo polovina iz Njujorka, koji je ubrzo postao najveće žarište epidemije u zemlji.
RT: U SAD-u oko 150.000 slučajeva koronavirusa, sa preko 2.500 umrlihhttps://t.co/PuzGk2tEBW
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 30, 2020 Neslavni rezultat je postignut kada su se vlasti u Arizoni i Kentakiju pridružile desetinama drugih država i gradova u primeni mera karantina, pri čemu je guverner Arizone, Dag Dučei izdao naredbu o strogom boravku kod kuće, a guverner Kentakija, Endi Bišir potpisao izvršni nalog kojim se stanovnicima nalaže da ne napuštaju zemlju. Oko 250 miliona Amerikanaca trenutno se suočava sa sličnim ograničenjima putovanja u 30 država, ili oko 75 procenata ukupnog američkog stanovništva. RT: Španija saopštila o 812 srmtnih slučajeva, uz opadanje broja novozaraženihhttps://t.co/PUnmgIGmz5
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 30, 2020 Nakon što je u više navrata sugerisao da bi savezne mere o društvenoj distanci namenjene ograničavanju širenja virusa mogle biti ublažene do Uskrsa, američki predsednik Donald Tramp u ponedeljak je preokrenuo kurs, rekavši novinarima da će mere morati biti "pooštrene" barem do kraja aprila i da bi Amerikanci mogli da očekuju "izazovna vremena" tokom sledećeg meseca.
 
"Mera će biti više nego što ima, možda čak i malo strožih."
   
Entoni Fauči, član operativne grupe Bele kuće za Covid-19 i šef Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, rekao je da bi virus mogao i dalje stvarati probleme čak i na jesen, upozoravajući na mogući drugi krug, ali da će zemlja biti bolje pripremljena da u tom trenutku odgovori. Napori na suzbijanju epidemije su usredsređeni na Njujork, gde je skoro polovina potvrđenih slučajeva, a mornarica, vojska i nacionalna garda rade na uklanjanju pritiska sa bolnica i mrtvačnica koje su sve punije. Nju Džersi, Kalifornija i Mičigen su takođe postali glavna žarišta, od kojih je svaka država prijavila više od 5000 infekcija. U svetu ima preko 784.000 pozitivnih na virus, sa više od 37.600 smrtnih slučajeva, uglavnom u SAD-u, Italiji, Španiji i Kini, sa tim da se u poslednjoj većina pacijenata oporavila. Globalni broj bolesti naglo se povećao poslednjih dana, sa desetinama hiljada novih slučajeva i hiljadama smrtnih slučajeva svaki dan. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.