RACIJA U ČAJNATAUNU NA MENHETNU: Američke službe uhapsile dve osobe u kineskoj TAJNOJ policijskoj stanici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Apr.2023, 20:53

RACIJA U ČAJNATAUNU NA MENHETNU: Američke službe uhapsile dve osobe u kineskoj TAJNOJ policijskoj stanici!

Na pomolu nova napetost između Pekinga i Vašingtona

Američke obaveštajne službe uhapsile su dvojicu stanovnika Njujorka, jer su navodno radili u kineskoj "tajnoj policijskoj stanici" u Kineskoj četvrti (Čajnataun) na Menhetnu, rekao je danas savezni tužilac iz Bruklina Brion Pis.

Liju Đijanvang (61) i Čen Đinping (59) suočavaju se sa optužbama da su radili kao tajni agenti kineske vlade i da nisu obavestili američke vlasti, a na teret >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im se stavlja i ometanje zakona, navelo je tužilaštvo, prenosi Rojters. Očekuje se da će se pojaviti pred saveznim sudom u sudu u Bruklinu večeras, po lokalnom vremenu.

- Ovaj slučaj pokazuje jasno kinesko kršenje našeg državnog suvereniteta tako što su napravili tajnu policijsku stanicu usred Njujorka - rekao je Pis. Tužioci su saopštili da je Liju 2018. godine pokušavao da ubedi jednu osobu koja se smatrala beguncem u Kini da se vrati kući. Taj pojedinac je bio uznemiravan i prećeno mu je, dodaje tužilaštvo.

Tužioci su rekli da je kineski dvojac priznao FBI-ju da su obrisali komunikaciju sa zvaničnikom kineske vlade nakon što su saznali da su pod istragom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedeni osumnjičeni za rukovođenje tajnom kineskom policijskom stanicom u Njujorku

Izvor: VOA, 17.Apr.2023

Američke vlasti privele su dvojicu Njujorčana zbog sumnje da su rukovodili tajnom policijskom stanicom u Kineskoj četvrti na Menhetnu, objavio je glavni bruklinski federalni tužilac Brion Pis. Liu Đianvang i Čen Đinping suočavaju se sa optužbama da su počinili zaveru, delujući kao agenti...

Nastavak na VOA...

Skandal u Njujorku; SAD besne: Ovaj slučaj pokazuje...

Izvor: B92, 17.Apr.2023

Njujork -- Američke obaveštajne službe uhapsile su dvojicu stanovnika Njujorka, jer su radili u kineskoj "tajnoj policijskoj stanici" u Kineskoj četvrti na Menhetnu...To je danas rekao savezni tužilac iz Bruklina Brion Pis...Liju Đijanvang (61) i Čen Đinping (59) suočavaju se sa optužbama da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.