Procter&Gamble: Veliki gubitak zbog smanjenja poslovanja s britvicama Gillette

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jul.2019, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procter&Gamble: Veliki gubitak zbog smanjenja poslovanja s britvicama Gillette

NEW YORK - Procter&Gamble izvijestio je u utorak da je, unatoč rastu prodaje, drugo tromjesečje zaključio s gubitkom od 5,2 milijarde dolara zbog velikog smanjenja vrijednosti poslovanja s britvicama Gillette.

Kompanija koja se bavi prodajom robe široke potrošnje, poput brendova Tide deterdženta i Bounty papirnatih ručnika, priopćila je da su joj prihodi u posljednjem kvartalu porasli za 3,6 posto, na 17,1 milijardu dolara, pri čemu je rast ostvaren u četiri od >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pet poslovnih segmenata.

Smanjenje vrijednosti poslovanja u Gillette segmentu dolazi kao posljedica slabljenja prodaje u segmentu njege posljednjih nekoliko godina. Trošak tog smanjenja vrijednosti iznosio je osam milijardi dolara.

Tvrtka je istaknula veću društvenu popularnost brade i brkova, a poslovanje je dodatno pogođeno i pojavom novih konkurenata na razvijenim tržištima, poput Harry'sa i Dollar Shave Cluba, usmjerenih na internetsko poslovanje.

Glavni financijski direktor P&G-a Jon Moeller za otpis je rekao da je vođen računovodstvenim pravilima te je istaknuo da segment njege, koji obuhvaća najviše globalnih proizvoda te tvrtke, ostaje dugoročno održivo poslovanje.

„Segment proizvoda za njegu i dalje ostaje veoma atraktivno poslovanje", rekao je.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Zbog popularnosti brada i brkova pala prodaja žileta

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2019

NJUJORK, LONDON - Kompanija "PROCTER&GAMBLE", uprkos rastu ukupne prodaje, zaključila je drugo tromjesečje ove godine s gubitkom od 5,2 milijarde dolara zbog sve veće popularnosti brade i brkova!

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.