Prijem za Dejana Stojkovića redovnog profesora na Državnom Fakultetu Nju Jorka

Izvor: OkRadio.rs, 08.Jun.2023, 14:23

Prijem za Dejana Stojkovića redovnog profesora na Državnom Fakultetu Nju Jorka

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i zamenica gradonačelnika Zorica Jović organizovali su prijem za prof. dr Dejana Stojkovića, redovnog profesora na Državnom Fakultetu Nju Jorka (State University of New York). Dejan Stojković, rođeni Vranjanac, već dugi niz godina živi i radi u SAD. Bavi se teorijskom fizikom elementarnih čestica, gravitacije i kosmologije. Njegov veliki uspeh u svetu naučnika sam po sebi dovoljan je razlog da bude gost rukovodstva grada.   Gradonačelnik Milenković upoznao je Stojkovića sa planovima grada pre svega na polju obrazovanja i izgradnje budućeg Centra izvrsnosti ,,Rista Stajić – Đoška", koji bi kao jedinstveni centar za edukaciju okupljao mlade i talentovane ljude...
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

„U Americi se živi bolje, u Vranju lepše“: Dejan Stojković, univerzitetski profesor u Njujorku, posetio rodni grad

Izvor: Danas, 08.Jun.2023

Teško da i stariji Vranjanci pamte mladalački lik dr Dejana Stojkovića aktuelnog profesora državnog fakulteta u Njujorku, koji je danas bio u poseti rodnom gradu i gost gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.