Prihod Epla pao na 81,8 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 04.Avg.2023, 11:11

Prihod Epla pao na 81,8 milijardi dolara

NJUJORK – Kompanija Epl je objavila rezultat za kvartal od aprila do juna, iz kojeg proizilazi da je prihod ove kompanije međugodišnje pao za jedan odsto, odnosno na 81,8 milijardi dolara. FOTO: Pixabay Za Epl pomenuto tromjesečje predstavlja treći kvartal fiskalne godine. Umanjena (razvodnjena) zarada po akciji Epla je međugodišnje porasla za pet odsto, na 1,26 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << dolara po akciji, kako se navodi na sajtu ove kompanije. “Srećni smo što možemo da obavijestimo javnost da smo u ovom kvartalu zabilježili rekordan prihod u sektoru usluga. Imamo preko milijardu pretplatnika, što je podstaklo ovaj rast”, saopštio je šef Epla, Tim Kuk. On je istakao i dobru prodaju ajfona na tržištima u razvoju. Kako navodi Ekonomist, globalni rezultati prodaje ajfona nisu tako sjajni, pošto je prihod od njihove prodaje godišnje pao za 2,4 odsto. Ovaj segment je veoma važan za Epl – prihodi od prodaje ajfona predstavljaju skoro polovinu prihoda američkog tehnološkog giganta. Uprkos tome, čist profit Epla je međugodišnje porastao za 2,3 odsto jer je broj pretplatnika na digitalne usluge kao što je ajklaud (iCloud) porastao za 150 miliona u posljednjih 12 mjeseci. Чланак Prihod Epla pao na 81,8 milijardi dolara се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Profit Amazona prevazišao očekivanja Volstrita

Izvor: Capital.ba, 04.Avg.2023

NJUJORK – Kompanija Amazon saopštila je da njen profit za drugi kvartal, od aprila do juna, iznosi 6,7 milijardi dolara, odnosno 65 centi po akciji. izvor: agencije Taj rezultat prevazišao je očekivanja Volstrita, koji je prognozirao profit od 30 centi po akciji. Ovo je značajna promjena u odnosu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.