Preminuo Radovan Lale Đurić

Izvor: NTV.rs, 12.Apr.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Radovan Lale Đurić

Slikar i osnivač Niš art fondacija Radovan Lale Đurić posle duge i teške bolesti preminuo je u Njujorku, u 69. godini. Rođen je u 1945. godine u Ljubatovici kod Bele Palanke, a više od tri decenije živeo je i radio u Njujorku.
Likovna dela Radovana Laleta Đurića nalaze se u galerijama širom sveta. U Njujork je stigao 1973. godine. Počeo je kao autsajder, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ali ubrzo je i napravio veliko slikarsko i dizajnersko ime. Dugo je imao galeriju „Lale space“ , kao i radionicu za izradu unikatnog nameštaja od plemenitog drveta u okviru kolekcije “Radovan”. „Nišku art fondaciju“ koja je, između ostalog, iz godine u godinu organizovala prestižni konkurs za mlade umetnike, osnovao je pre skoro 10 godina. Od pristiglih radova priređivane su respektabilne izložbe širom Srbije, a najbolji mladi umetnici nagrađivani priznanjima I pozamašnim novčanim svotama. Afirmisanje mladih I talentovanih umetnika u Srbiji smatrao je jednom od svojih najvećih životnih misija.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.