Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2017, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula Barbara Kuk, zvijezda "Brodveja"

NJUJORK - Zvijezda "Brodveja" Barbara Kuk, poznata po bogatoj glumačkoj i pjevačkoj karijeri u mjuziklima i kabareu, preminula je danas u 89. godini usljed respiratorne insuficijencije, izjavio je njen zastupnik.

Amanda Kaus, publicista Kukove, izjavila je za Rojters da je Kukova preminula na Menhetnu, okružena članovima svoje porodice.

Kausova je dodala da je Kukova već duže vrijeme bolovala, ali nije potvrdila koja bolest je u pitanju.

Kukova >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se probila na scenu "Brodveja" pedesetih godina prošlog vijeka, i to ulogama u mjuziklima "Oklahoma", "Ringišpil" i "Muzikant", za koji je dobila nagradu "Toni" za najbolju žensku ulogu u mjuziklu u kojem je glumila lik Marijan Paro.

Karijeru je zvanično završila u maju ove godine, nakon više od šest decenija.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.