Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerka Srbije sutra zatvara Njujoršku berzu

Premijerka Srbije Ana Brnabić sutra će tradicionalnim udarcem u zvono zatvoriti Njujoršku berzu (New York Stock Exćange), a potom se sastati sa predsednicom te berze Stejsi Kaningham, najavljeno iz njenog kabineta.

"Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić imaće sutra privilegiju da tradicionalnim udarcem u zvono zatvori Njujoršku berzu", navodi se u saopštenju.

Stejsi Kaningham je u maju ove godine postavljena na čelo Njujorške berze, kao prva žena predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od njenog osnivanja pre 226 godina.

Na Njujorškoj berzi se svakog dana, još od kraja 19. veka, označavaju početak i kraj rada berze. Zvono kao signal za otvaranje i zatvaranje berze uvedeno je 1903. godine.

Njujorška berza je 1995. godine uvela tradiciju redovnog pozivanja visokih zvanica koji imaju čast da označe početak i kraj rada berze udarcem u zvono.

Poslednji koji su imali čast da zatvore Njujoršku berzu, kako se navodi, bili su menadžment i gosti kompanije Koka-Kola, a među poznatima koju su kao specijalni gosti zatvorili berzu bili su i srpski teniser Novak Đoković, nekadašnji generalni sekretar UN Ban Ki Mun, rukovodstvo i partneri NASA, košarkaška zvezda Majkl Džordan, dizajner Ralf Loren, i drugi.

Njujoršku berzu posetio je veliki broj svetskih lidera i političara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.