Praznici sjajni za Amazon, ali četvrti kvartal ispod očekivanja

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Dec.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Praznici sjajni za Amazon, ali četvrti kvartal ispod očekivanja

NEW YORK - Internetski trgovac Amazon izvijestio je da je u toku praznične sezone prodaje, koja je počela u studenome, a završit će u siječnju, širom svijeta primio rekordan broj narudžbi, zbog čega vrlo lako može premašiti vlastite prognoze prodaje u posljednjem kvartalu ove godine.

Amazon je objavio rezultate prodaje i profita za četvrti kvartal ove godine koji su razočarali Wall Street i pojeftinili njegove dionice za deset posto.

Analitičari su >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << očekivali 3,9 milijardi dolara operativne dobiti, dok je Amazon najavio samo između 2,1 i 3,6 milijardi dolara. U zadnjem kvartalu 2017. godine dobit je iznosila 2,1 milijardu dolara.

Amazon nije objavio precizne podatke o rastu prodaje i rastu broja naručitelja za svoju osnovnu uslugu, koja članovima pruža pogodnosti za određeni iznos, kao što je besplatna dostava i drugo.

Prema Wall Street Journal Journalu, Komisija za vrijednosne papire potaknula je Amazon na objavljivanje broja pretplatnika, ali tvrtka to odbacuje kao nebitno.

Za sada mu je potrebno vjerovati na riječ da je stekao "milione" novih pretplatnika tokom praznične sezone, prodao "milijune" svojih uređaja kao što su fire TV, echo dot, iRobot i druge. Kupci su pri kupnji vjerojatno više puta nego prošle godine koristili glasovnu uslugu Alexa.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.