Poznata glumica planira holivudsku projekciju snimka o Hamasovim terorističkim napadima

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 18:50

Poznata glumica planira holivudsku projekciju snimka o Hamasovim terorističkim napadima

Izraelska glumica Gal Gadot planira holivudsku projekciju kako bi prikazala snimke brutalnih terorističkih napada Hamasa izvršenih tokom invazije na Izrael 7. oktobra, saopšteno je. 47-minutni video-snimak, koji su obezbedile Izraelske odbrambene snage, biće emitovan odabranoj publici poznatih ličnosti i uticajnih ličnosti u Los Anđelesu i Njujorku ove nedelje.

Režiser nagrađen Oskarom Gaj Nativ, koji je predvodio inicijativu, potvrdio je za i24 da su Gal Gadot >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njen suprug Jaron Varsano "pomogli da to bude moguće“.

Nativ, samoproglašeni humanista koji se zalaže za rešenje dve države, rekao je:

"Kao filmski stvaralac, zakleo sam se da ove slike 7. oktobra neće biti zaboravljene i da će ih svet videti. Ne možemo da ćutimo."

Planirano je da se organizuje jedna projekcija za 120 gledalaca, uz moguće dodatne projekcije, a strani mediji javljaju da je video-sadržaj duboko uznemirujući i da su ga već pogledali brojni strani novinari i poslanici izraelskog Kneseta.

Materijal pod nazivom Bearing Vitness to the 7th October Massacre biće emitovan u Los Anđelesu i Njujorku ove nedelje, navodi The Wrap.

Glumica je služila u Izraelskim odbrambenim snagama

Prema izveštajima, snimak, koji su snimili teroristi Hamasa, uključuje ubistva, masovna silovanja i obezglavljivanja Jevreja, kao i masakr na muzičkom festivalu Nova.

Neki članovi Kneseta bili su toliko zgroženi sadržajem snimka da su napustili projekciju usred emisije.

Gal Gadot nije javno komentarisala projekciju, ali glumica je poslednjih nedelja bila posebno glasna o bliskoistočnom ratu.

Dva dana nakon prvih napada zahtevala je da svet ne "sedi ćutke". Služila je u Izraelskim odbrambenim snagama kao trener pre više od 10 godina, što je navelo neke da se zapitaju da li je možda pozvana u borbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.