Poznata banka doživela slom: Krediti skaču na duži period?

Izvor: B92, 02.Mar.2024, 13:59

Poznata banka doživela slom: Krediti skaču na duži period?

Njujork komjuniti banka (NYCB) je doživela pad akcija od 25 odsto, nakon što je ponovila nižu kvartalnu zaradu za 2,4 milijarde dolara.

Zbog toga je ova američka banka zamenila svog izvršnog direktora i odložila objavljivanje ključnog godišnjeg izveštaja, preneo je Si-En-Bi-Si.

Američka televizijska mreža navodi da je u celoj ovoj situaciji verovatno najveći strah imaju investitori u vezi sa komercijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekretninama i nedostacima koje je banka prijavila kada je reč o lošem nadzoru u ključnom aspektu svog poslovanja, portfelju krediti.

Ekonomski analitičar Stiv Mos rekao je da ovakva situacija može dovesti do toga da troškovi kredita budu viši tokom dužeg perioda.

NYCB se nalazi očigledno oteženoj situaciji u vreme kada se približava godišnjica prošlogodišnjih bankarskih previranja, piše Si-En-Bi-Si.

Tada je kriza pogodila banku Silicijumske doline, a američke vlasti su morale da intervenišu u vezi sa garancijama depozita klijenata.

S druge strane, smatralo se da je NYCB bio jedan od dobitnika u toj situaciji nakon što je kupio glavni deo Signačer banke, koja je takođe bila pogođena krizom, dodaje Si-En-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.