Povređena trojica policajaca u pucnjavama u Njujorku

Izvor: Press, 04.Jan.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređena trojica policajaca u pucnjavama u Njujorku

Incidenti su se dogodili sinoć u roku od jednog sata - najpre je u pucnjavi ranjen jedan policajac koji nije bio na dužnosti, a zatim su dvojica policajaca povređena, nakon čega je jedan od njih ubio osumnjičenog, javio je AP.
Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg osudio je nasilje i još jednom je kritikovao nastojanje Nacionalne asocijacije za oružje (NRA), koja se od prošlog meseca, nakon pucnjave u školi u Njutaunu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Konektikatu, zalaže za uvođenje naoružanih policajaca u sve škole u zemlji.
U osnovnoj školi u Njutaunu ubijeno je 20 dece i šestoro odraslih.
"Proteklih nedelja pojedinci su govorili da jedino što može da zaustavi lošeg momka sa pištoljem je dobar momak sa pištoljem. Ali, ponekad se puca na dobre momke i oni budu ubijeni", rekao je Blumberg.
Predsednik SAD Barak Obama krajem decembra je izrazio nadu da će novi zakon o kontroli oružja biti usvojen u prvoj godini njegovog drugog predsedničkog mandata i izrazio je sumnju u vezi sa predlogom da se u škole uvedu naoružani čuvari.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NY: Pucnjava i polemika o oružju

Izvor: B92, 04.Jan.2013

Njujork -- Protekle noći u Njujorku je pucano na trojicu policajaca, a jedan osumnjičeni napadač je ubijen, zbog čega se ponovo povela polemika oko nošenja oružja u SAD...Incidenti su se dogodili sinoć u roku od jednog sata - najpre je u pucnjavi ranjen jedan policajac koji nije bio na dužnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.