Posle pet godina otpušten policajac koji je udavio Afroamerikanca

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle pet godina otpušten policajac koji je udavio Afroamerikanca

Njujorški policajac Danijel Pantaleo otpušten je pet godina nakon što je na smrt udavio nenaoružanog Afroamerikanca Erika Garnera, što je tada izazvalo proteste zbog policijske brutalnosti.
Policijski komesar Džejms O'Nil objavio je da je otpustio Danijela Pantalea na osnovu nedavne preporuke disciplinskog suda, preneo je AP. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Pantaleo je u julu 2014. godine snimljen kako, u pokušaju hapšenja, obara Garnera na zemlju i zabranjenim zahvatom rukom čvrsto ga steže oko vrata. 
Agencija navodi da su Garnerove poslednje reči bile "ne mogu da dišem" i podseća da je taj incident pokrenuo nacionalnu debatu o rasizmu i policijskoj brutalnosti. 

Pantaleov advokat je izjavio da je policajac koristio razumnu količinu sile i da nije želeo da povredi Garnera.
Steten Ajlend i Ministarstvo pravde odbili su da istraže slučaj, a policajac je od incidenta 2014. radio u kancelariji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UDAVIO GA GOLIM RUKAMA: Napokon doneta odluka u slučaju POLICAJCA-UBICE, rešen slučaj koji je POTRESAO NACIJU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019

Ubistvo izazvalo masovne proteste...Njujorški policajac Daniel Pantaleo otpušten je danas pet godine nakon što je na smrt udavio nenaoružanog afroamerikanca Erika Garnera, što je tada izazvalo proteste zbog policijske brutalnosti...Policijski komesar Džejms O`Nil objavio je da je otpustio Pantalea...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.