Ponašanje pojedinaca neprihvatljivo, više ne rade u našoj kompaniji

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 11:02

"Ponašanje pojedinaca neprihvatljivo, više ne rade u našoj kompaniji"

Njujork -- Američka investiciona banka JP Morgan Čejs platiće oko 920 miliona dolara za povlačenje tužbi za nezakonitu trgovinu plemenitim metalima i obveznicama.

JP Morgan Čejs objavio je da će taj iznos platiti prema dogovoru sa ministarstvom pravde.

Zaposleni JP Morgana u kancelarijama u Njujorku, Londonu i Singapuru nezakonito su trgovali terminskim ugovorima za kupovinu zlata, srebra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << platine i paladijuma, skupljajući narudžbine sa namerom da ih otkažu pre realizacije, saopštilo je američko ministarstvo pravde, preneo je Rojters.

"Ponašanje pojedinaca na koje se odnose današnje odluke neprihvatljivo je i oni više ne rade u našoj kompaniji“, naveo je u saopštenju zamenik predsednik JP Morgana Danijel Pinto.

U nezakonitoj trgovini metalima u periodu od 2008. do 2016. učestvovalo je 10 bivših trgovaca, navodi se u sporazumu o nagodbi koji je u ime JP Morgana potpisala njegova glavna pravna braniteljka Stejsi Fridmen.

Pet nekadašnjih zaposlenih učestvovalo je i u nezakonitoj trgovini obveznicama, navodi se u sporazumu.

"Gotovo 10 godina značajan je broj trgovaca i službenika u odeljenju prodaje JP Morgana otvoreno zanemarivao američke zakone koji štite od nezakonitih aktivnosti na tržištu", saopšteno je iz njujorške kancelarije Federalnog istražnog biroa (FBI).
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američka banka povlači tužbu, to će je košti skoro milijardu dolara

Izvor: Capital.ba, 03.Okt.2020

NJUJORK – Multinacionalna američka investiciona banka “JPMorgan Chase” mora da plati 920 milona dolara zbog povlačenja tužbe, vezane za nezakonitu trgovinu plemenitim metalima i obveznicama. Izvor: Agencije Dogovor je sklopljen sa Ministarstvom pravde SAD, a evo o čemu je tačno reč. Zaposleni...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.