Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jun.2020, 16:13

Policija dobila fotografije Van Gogove slike ukradene iz muzeja u Holandiji

Slika Vincenta van Goga, ukradena iz holandskog muzeja krajem marta možda je potpuno očuvana, barem tako pokazuju fotografije.

Fotografije objavljene u listu De Telegraaf prikazuju prednju i stražnju stranu nestale slike zajedno s naslovnicom Njujork tajmsa od 30. maja.

Stručnjaci veruju da se radi o originalnom Van Gogovom platnu "Prolećna bašta" iz 1884, ukradenom iz muzeja Singer Laren kod Amsterdama rano ujutro 30. maja.

Policija sada analizira >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << fotografije na kojima se vide jedinstvene oznake na poleđini originalne slike.

Delo vredno nekoliko miliona evra bilo je na posudbi iz muzeja Groninger.

Fotografije su se pojavile nakon što su predate detektivu za ukradene umetnine Arturu Brandu, navodi list.

"Slika je neznatno oštećena, ali generalno izgleda dobro", rekao je Brand Telegrafu, dodavši kako veruje da lopovi pokušavaju da nađu kupca za sliku.

Fotografije prikazuju i knjigu "Meesterdief" o spektakularnoj krađi Van Gogovih dela iz drugog amsterdamskog muzeja 2002. Ona su 2016. nađena u Italiji u vili mafijaškog šefa.

Direktor muzeja Groninger Andreas Blum odahnuo je nakon što je video fotografije. "S jedne strane to boli, ali s druge je olakšanje. Slika još uvek postoji", izjavio je agenciji ANP.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.