Policajci pretresali Kisindžera prilikom ulaska u avion

Izvor: Blic, 16.Maj.2012, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pretresali Kisindžera prilikom ulaska u avion

Policijski službenici na njujorškom aerodromu "La Gvardija" detaljno su pretresli nekedašnjeg američkog državnog sekretara Henrija Kisindžera prilikom ulaska u avion, iako se radi o 82-godišnjem čoveku u kolicima.

Kako piše "Njujork Post", jedan od legendarnih veterana američke političke scene i dobitnik Nobelove nagrade za mir, putovao je proteklog vikenda iz Njujorka za Toronto.

Vremešni Kisindžer je bio u kolicima, u pratnji jednog asistenta koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mu je pomagao da uđe u avion.

Međutim, nakon što je prošao kroz detektor za metal, aerodromsko obezbeđenje je odlučilo da bude ručno pregledan i pretresen pre nego što mu dozvole da se ukrca u avion.

Njujorški dnevnik piše da se Kisindžer predstavio, ali dežurni policajac ili nije prepoznao o kome se radi, ili nije želeo da zbog njegove nekadašnje funkcije pusti bez pretresa u avion čoveka koji je najzaslužniji za rešenje vijetnamskog sukoba i otopljavanje odnosa između Sjedinjenih Američkih Država i Kine.

Povezane vesti: Dvojica muslimanskih sveštenika izbačena iz aviona za SAD

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.