Izvor: Radio 021, 28.Jun.2020, 19:20

Policajci optuženi za ubistvo Džorža Flojda bi mogli da budu vraćeni na posao

Četvorica policajaca koji su optuženi i dobili otkaze zbog smrti Džordža Flojda imaju dobru šansu da povrate svoja radna mesta, nakon što je policijski sindikat podneo žalbu na njihovo otpuštanje, piše "Njujork post".

Predsednik sindikata je u pismu članovima ukazao da radi na tome da se policajci Derek Šovin, Aleksander Kueng, Tomas Lejn i Tou Tao vrate na svoja radna mesta. Sva četvorica suočena su sa krivičnim optužnicama, uključujući ubistvo, zbog smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, 25. maja, tokom brutalnog hapšenja.

"Otpušteni su bez propisanog procesa", napisao je predsednik Bob Krol.

Iz sindikata, međutim, nisu odgovorili na pitanja o tome kakav je sada stav organizacije po pitanju tih policajaca.

"NBC njuz" ukazuje da je Federacija policije Mineapolisa do sada ostvarila niz pobeda u povraćaju otpuštenih službenika – u čak šest od osam slučajeva od 2006. godine.

A od tih šest slučajeva u kojima su policajci vraćeni na svoj posao ističu se tri: jedan službenik udario je više puta u glavu uhapšenog sa lisicama na rukama i slomio mu nos, drugi se izjasnio krivim za prekršaj nakon svađe sa ženom, a treći je otpušten, vraćen, pa ponovo otpušten zbog navodnog šutiranja tinejdžera u glavu – na kraju je ponovo vraćen na posao.

Dejv Biking, bivši član odbora policije Mineapolisa, smatra da je "veoma verovatno" da će četvorica policajaca optuženih za smrt Džordža Flojda biti vraćena na posao ako sindikat izabere da ih brani, ali to se možda nikad neće dogoditi, u iščekivanju sudske presude.

"Pitanje je da li će oni biti osuđeni", istakao je Biking.

Autor: Blic

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.