Podignuta procjena rasta američke ekonomije u četvrtom kvartalu 2017.

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Mar.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podignuta procjena rasta američke ekonomije u četvrtom kvartalu 2017.

NEW YORK - Američko gospodarstvo u četvrtom je kvartalu 2016. godine poraslo 2,1 posto zahvaljujući jačoj osobnoj potrošnji nego je prvotno procijenjeno, pokazali su u četvrtak naviše revidirani podaci saveznog ureda za ekonomske analize.

Iako je drugom revizijom stopa rasta poboljšana, u cijeloj 2016. godini rast je ostao u visini prvotno procijenjenih 1,6 posto i svjedoči o značajnijem usporavanju aktivnosti u odnosu na 2015. godinu kada je gospodarstvo poraslo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 2,6 posto.

Najveće svjetsko gospodarstvo lani je tako raslo najslabijim tempom od 2011. godine.

Prvotna procjena za četvrti kvartal pokazivala je rast američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,9 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije, navodi se u priopćenju toga ureda.

Najnovija je revizija rezultat podignute procjene potrošnje kućanstava u četvrtom tromjesečju ali je ukupni rast gospodarskih aktivnosti i dalje znatno slabiji nego u razdoblju od srpnja do rujna, kada su aktivnosti poskočile 3,5 posto, najsnažnije u dvije godine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.