Počeo Trampov rat sa medijima

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Trampov rat sa medijima

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa zabranila je pristup konferencijama u Beloj kući pojedinim medijskim kompanijama, između ostalih Si-En-Enu, Bi-Bi-Siju i "Njujork tajmsu".
Zabranjeno je izveštavanje iz Bele kuće i novinarima El-Ej tajmsa, Njujork dejlija i Dejli mejla.

Međutim, dolazak je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dopušten Rojtersu, Blumbergu, Foks njuzu, Ej-Bi-Siju, Si-Bi-Esu i En-Bi-Siju.
"Nikad se tako nešto nije dogodilo u Beloj kući. Snažno se protivimo isključivanju Njujork tajmsa i drugih medija. Javni rad vlade i sloboda medija su vitalni za nacionalni interes", rekao je glavni urednik Njujork tajmsa Din Baket.
Neki mediji, među kojima su Asošijeted pres i Tajm magazin, odbili su da prisustvuju konferenciji u znak bojkota Trampove odluke, prenosi Independent.
Udruženje dopisnika Bele kuće kritikovalo je odluku predsednika SAD.
"Odbor Udruženja oštro protestuje protiv današnje odluke Bele kuće", rekao je predsednik Udruženja dopisnika Džef Mejson, i pozvao medije kojima je dozvoljen pristup da podele materijale s onima kojima je zabranjeno prisustvo.
Tramp je nedavno optužio pojedine medije da šire "lažne vesti" i izjavio da je sve što se piše o njegovim odnosima sa Rusijom "čista izmišljotina". 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.