Šmit upozorava UN: Secesionistička politika u RS u porastu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2023, 16:18

Šmit upozorava UN: Secesionistička politika u RS u porastu

Secesionistička retorika i aktivnosti su se dramatično povećale u Republici Srpskoj u prethodnih šest mjeseci, rekao je Kristijan Šmit (Christian Schmidt), visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini (BiH) prilikom predstavljanja svog izvještaja pred Savjetom bezbjednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) u Njujorku. Obraćajući se ovom tijelu u srijedu, 10. maja, Šmit je istakao da ključni izazovi za punu implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma dolaze iz Republike Srpske (RS, jedan od dva bh....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Šmit tvrdi da je izjava lidera RS akcioni plan za secesiju, Rusija tražila da se on udalji

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2023

NJUJORK - Izjava koju su vladajuće partije u Republici Srpskoj potpisale je akcioni plan za secesiju od BiH, rekao je Kristijan Šmit, visoki predstavnik u BiH, kojeg RS ne priznaje, na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a posvećenoj stanju u BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.