Pisac Salman Ruždi se pojavio prvi put u javnosti nakon ranjavanja

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 13:01

Pisac Salman Ruždi se pojavio prvi put u javnosti nakon ranjavanja

Iranski pisac Salman Ruždi (Rushdie) se prvi put posle prošlogodišnjeg ranjavanja nenajavljen pojavio u javnosti u četvrtak na godišnjoj gala večeri PEN Amerika u Njujorku, javljaju američki mediji.

"Lepo je vratiti se, nasuprot ne vratiti se, što je postojalo kao mogućnost. Baš mi je drago što se kockica okrenula ovako"; poručio je Ruždi prisutnima u Američkom muzeju prirodne istorije (American Museum of Natural History), gde je dočekan ovacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Na Ruždija je islamsko rukovodstvo Irana 1989. godine bacilo fatvu zbog romana "Satanski stihovi", nakon čega decenijama živi pod bezbednosnom zaštitom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salman Rušdi prvi put u javnosti nakon napada

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2023

NJUJORK - Prvi put nakon napada nožem u SAD u avgustu prošle godine, koji ga je umalo koštao života, pisac Salman Rušdi ponovo se pojavio sinoć u javnosti u Njujorku na svečanosti američkog PEN-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.