Pašinjan je bio svestan vojne operacije Azerbejdžana

Izvor: B92, 21.Sep.2023, 23:47

"Pašinjan je bio svestan vojne operacije Azerbejdžana"

Jermenski premijer Nikol Pašinjan bio je upoznat sa antiterorističkom operacijom Azerbejdžana, rekao je danas u Njujorku turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Govoreći o situaciji u Nagorno Karabahu, Erdogan je novinarima na marginama 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija rekao da je jermenska strana više puta ignorisala upozorenja.

"Oružane snage Azerbejdžana su prvog dana uništile 90 odsto ciljeva“, rekao je predsednik Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , preneo je Telegram kanal turske TV "TRT“.

Dogovor o prekidu vatre između azerbejdžanskih oružanih snaga i jermenskih trupa u otcepljenom regionu Nagorno-Karabaha, naseljenom pretežno Jermenima, postignut je u sredu uz posredovanje ruskog mirovnog kontigenta, saopštile su lokalne vlasti i azerbejdžanski zvaničnici.

Dogovorom je predviđeno povlačenje jermenskih vojnih jedinica i opreme iz Nagorno-Karabaha, kao i razoružavanje lokalnih odbrambenih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Dan ranije Azerbejdžan je pokrenuo vojnu operaciju u Nagorno-Karabahu i upotrebio jaku artiljerijsku vatru na tamošnje jermenske položaje. Lokalni zvaničnici su rekli da su u tim napadima ubijene i povređene na desetine ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Erdogan postavio nesvakidašnje pitanje Ilonu Masku VIDEO

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 20:31

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i Ilon Mask nedavno su se sreli u Njujorku, a snimak njihovog razgovora postao je hit na društvenim mrežama...Erdogan je milijarderu postavio pitanje: "Gde ti je žena?", a na snimku se vidi kako je Masku bilo neprijatno..."Ona je u San Francisku, ali smo razvedeni....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.