Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parada za Dan zahvalnosti u Njujorku uz velike mere bezbednosti

Parada povodom američkog praznika Dan zahvalnosti održana je danas u Njujorku u tradicionalnom stilu, uz balone, marširajuće orkestre i izvođače s Brodveja, uz opsežne mere bezbednosti.

U godini koju su obeležili teroristički napadi na skupove na otvorenom, njujorške vlasti navode da nemaju potvrdu o kredibilnoj pretnji učesnicima parade, ali da nisu želeli da rizikuju posle dva oktobarska napada, u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Las Vegasu.

Pripadnici njujorške policije kružili su kroz masu s oružjem i uređajima za otkrivanje radijacije, snajperisti su bili na krovovima, a kamioni s peskom su postavljeni kao barijere na svakoj raskrsnici.

Policajci su pratili i svaki od ogromnih balona.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio juče je rekao građanima koji su se okupili da gledaju duvanje balona, da njujorška policija iz godine u godinu povećava broj pripadnika koji brinu o bezbednosti učesnika parade, kako bi svi bili sigurniji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.