Par pronašao TAJNU SOBU STARU PREKO 200 GODINA skrivenu u svom podrumu: Bili smo šokirani njenim tajanstvenim i JEZIVIM POREKLOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 08:21

Par pronašao TAJNU SOBU STARU PREKO 200 GODINA skrivenu u svom podrumu: "Bili smo šokirani njenim tajanstvenim i JEZIVIM POREKLOM!"

Ljudi su u toku renoviranja pronašli nešto na šta uopšte nisu računali, tajnu sobu, a evo šta su tamo pronašli i kakva se tajna krije iza svega.

TikTokerka koja se na ovoj mreži potpisuje kao "MistiIpong" nedavno je naišla na tajnu, zidom ograđenu sobu u "jezivom podrumu" svoje 200 godina stare kuće i odmah odlučila da reši misteriozni slučaj.

Sve je počelo kada je par, koji se nedavno uselio u kuću na severu Njujorka u junu otkrio neku vrstu curenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kući, ali izvor je bio nepoznat i činilo se da voda ističe ispod zida.

"Onda smo primetili da je to definitivno zid od cigle", objasnila je Ipong u viralnom TikTok videu s 2,8 miliona pregleda, približavajući se u videu naizgled neupadljivom zidu. Novi kamen - barem, u poređenju s okolnim zidovima - postavljen je u obliku onoga što se činilo kao ulaz u tajanstvenu sobu, koja je šokantno promašena uprkos "višestrukim" inspekcijama.

"Da sam imala izbora, ne, ne bih ga otvorila", rekla je Ipong na glas dok je njen suprug otkidao barikadu. Budući da je curenje verovatno prouzrokovala cev smeštena iza cigle, par je započeo zamoran proces uklanjanja barikade kako bi otkopali ono što se nalazi iza nje. Ali činilo se da nisu imali sreće:

Soba je, saznali su nakon nekoliko dana pokušaja probijanja cigli, bila puna nečega što je izgledalo kao kamenje, što ih je prisililo da pronađu drugi način da provale u tajnu prostoriju. Tada se javio jedan broj korisnika koji je ponudio teoriju da bi kuća mogla biti deo čuvene “Podzemne železnice”, kojom su Afroamerikanci bežali od ropstva u 19. veku.

A nakon dalje istrage, sam par je otkrio da je njihov dom u Klarksonu u Njujorku pripadao Lusi Blodžet, koja je možda imala veze s podzemnom železnicom. Iako nije jasno ima li kuća zaista veze s putevima slobode ili zašto je tačno tajanstvena soba zapečaćena, neki TikTokeri su upozorili Ipong da sobi ipak ne dira iz straha da će se kuća srušiti.

"Jesam li jedini koji misli da je ta soba zatvorena s razlogom", "To bi definitivno mogao biti način da se popravi struktura kuće. Moj brat radi s betonom i ispunio je podrumske prostorije kako bi stabilizovao kuću", "Ako je garaža iznad te zapečaćene prostorije, to kamenje bi moglo da podupreti njen temelj. Pozvao bih nekoga da to pogleda", pisali su oni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.