Par nakon 65 godina braka preminuo držeći se za ruke

Izvor: 011vodič.com, 22.Jan.2020, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par nakon 65 godina braka preminuo držeći se za ruke

Supružnici Džek i Heriet Morison preminuli su istog dana nakon što su šest i po decenija proveli u skladnom braku.

Jack and Harriet Morrison were together for more than 65 years. They died on the same day, side by side, while holding hands. https://t.co/5TZbHEQ9dT


New York Daily News (@NYDailyNews) 20 January 2020
Poslednje dane života par je proveo u staračkom domu u Sent Luisu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << lokalni list “St. Louis Post-Dispatch” javlja da su i poslednje trenutke života proveli u spojenim krevetima i držeći se za ruke.

 

Prvi je u prošlu subotu preminuo 86-godišnji Džek, a nekoliko sati kasnije preminula je i tri godine mlađa Heriet.
“Tužna sam, ali znam da počivaju u miru i da su ponovo zajedno. Bila je to prava ljubavna priča za knjige”, kazala je Sju Vagener, koju su odgajili Morisonovi.
Ona je rekla da su se Džek i Heriet upoznali 1955. godine, a zatim brzo venčali i ostatak života proveli u skladnom braku. Džek je bio vozač autobusa, a Heriet je upoznao prilikom jednog izleta, a život su proveli putujući svetom.
Pored Vagener, iza Morisonovih su ostala i dvojica sinova.
“Nezamislivo je da ste mogli da vidite Džeka, a da pored njega nije bila i Heriet”, kazao je porodični prijatelj Vejn Prajs.
S obzirom da su u staračkom domu u Sent Luisu bili smešteni u odvojene sobe, par se i dalje nije razdvajao, a spavali bi tako što je jedno bilo u invalidskim kolicima, a drugo u krevetu.
Oboje su prošle godine pali i polomili kukove.
Osoblje doma odlučilo je da im spoji krevete kako bi mogli da budu zajedno.


Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.