POTRESNA ISPOVEST Srbina iz Njujorka: Ne dajte da vam MAŽU OČI! Život u Americi nije SAN IZ SNOVA kao što kažu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2020, 18:02

POTRESNA ISPOVEST Srbina iz Njujorka: Ne dajte da vam MAŽU OČI! Život u Americi nije SAN IZ SNOVA kao što kažu

Nije sve baš tako kao što kažu...

- Doživeo sam svašta na samom početku. Ovaj grad je zaista u stanju da te baca u neočekivano, do momenta kada ti više apsolutno ništa nije čudno da vidiš ili doživiš. U početku uglavnom ide jedno tri, četiri kruga: nađi posao, dobij otkaz ili pobegni. Zauvek tražiš normalan stan i cimere koji ti odgovaraju, a jako je teško živeti sam - priča Filip Cvetković (33) koji je već 12 godina u Americi.

Ovaj mladić otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ne tako lepe, ali realne aspekte života u Njujorku.

- Život u Americi je preskup. Renta te uglavnom izađe oko trećinu mesečne plate. Mesečna kartica za metro je trenutno 130 dolara, malo bolja teretana oko 100, a odlazak kod frizera 30. Svaki obrok van kuće je minimum 15 dolara, kao i piće u baru. Na slobodan dan izađeš malo da se prozezaš, nešto pojedeš i popiješ, ošišaš se i ode 100 dolara - priča on.

Tokom 12 godina u Americi imao je razne neprijatne situacije, a jednu izdvaja.

- Pre nekoliko godina imao sam jednu baš jezivu nedelju. Dobio sam otkaz posle par godina rada u jednom prvatnom klubu i dan kasnije prvi put u životu konjuktivitis. I onda sam tako bez trunke samopouzdanja, krvavog oka, sa strašnom frizurom i odećom išao na intervjue za posao. Znam da sam kupio čokoladu, gledao u pogled zazidanog prozora i plakao.

Od noćnog dostavljača hrane na biciklu, barmena, recepcionara u hotelu, preko molera, trgovca nakitom i kozmetikom do uglavnom konobara i sve to u par godina prošao je ovaj mladić iz Beograda, koji je uspeo da ugostiteljstvo zameni novim poslom - videografa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.