Ovo nam treba: Kante za smeće u Njujorku nudiće Wi-Fi sa čak 75 Mbps!

Izvor: Scandal.rs, 18.Jul.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo nam treba: Kante za smeće u Njujorku nudiće Wi-Fi sa čak 75 Mbps!

Pošto je prošle godine odlučeno da stare telefonske govornice budu pretvorene u hotspot, Njujork bi sada mogao da dobije i pametne kante za smeće koje će nuditi izuzetno brzu vezu.

Naime, kompanija BigBelly svojim pametnim kantama želi da doda i internet vezu, što bi naročito cenili ljudi u delovima grada sa sporijim vezama.

Kompanija se već bavi proizvodnjom kanti sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << solarnim pogonom, čiji senzori osete ako smeće previše smrdi. Tada šalju obaveštenje đubretarima, a mogu i dodatno da stisnu smeće ako će uskoro biti pune.

Kante s Wi-Fi vezom već su testirali, a imaće vezu između 50 i 70 Mbps. Osim što nude besplatni internet, mogu da prikazuju i javna obaveštenja i upozorenja, a naravno i reklame (jer treba nekako i podmiriti troškove).

Kompanija trenutno čeka na dozvolu grada, a prve kante mogle bi da preprave već ove jeseni.

Nastavak na Scandal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.