Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jul.2023, 23:31

Ovo je serijski ubica iz Njujorka: Tela bacao na plažu, našli ga uz pomoć kutije pice posle više od 10 godina

Okružni tužilac rekao je na konferenciji za novinare u petak da je „svaka od četiri žrtve pronađena u sličnom položaju, vezana na sličan način ili kaišem ili trakom, a da su tri žrtve pronađene umotane u materijal nalik na vreću“

Foto: Tanjug/AP


Arhitekta iz Long Ajlenda optužen je za smrt tri od 11 žrtava, koje su nađene mrtve pre više od decenije na plaži Gilgo u Njujorku.
Reks Hojerman (59) optužen je za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << ubistvo Melise Bartelemi, Megan Votermen i Amber Kostelo. Osumnjičen je i za smrt četvrte žene, prenosi BBC.
Oženjeni otac, inače arhitekta, u petak je negirao krivicu.
Foto: Tanjug/AP


Detektivi su rekli da su uporedili DNK iz pice koju je osumnjičeni pojeo sa genetskim materijalom pronađenim na ostacima žena i našli poklapanje.
„Reks Hojerman je demon koji hoda među nama – predator koji je uništio porodice“, rekao je policijski komesar Rodni Harison.
Osumnjičeni, koji je uhapšen u svom domu u četvrtak uveče, suočava se sa tri tačke optužnice za ubistvo prvog stepena i tri tačke za ubistvo drugog stepena za smrt tri žene. Sudija u predmetu odredio mu je da ostane u pritvoru, navodeći „krajnju izopačenost“ zločina.
Reks je navodno zaplakao na sudu i rekao svom advokatu da on to „nije uradio“.
Melisa, Megan i Amber nađene su mrtve 2010. godine u blizini četvrte žrtve, Morin Brejnard Brns.
Žene su poznate kao četvorka sa plaže Gilgo. Sve su bile prostitutke, prema rečima tužilaštva.
Okružni tužilac okruga Safolk Rej Tirni rekao je na konferenciji za novinare u petak da je „svaka od četiri žrtve pronađena u sličnom položaju, vezana na sličan način ili kaišem ili trakom, a da su tri žrtve pronađene umotane u materijal nalik na vreću“.
Tužilac je rekao da je slučaj protiv Reksa izgrađen na osnovu zapisa mobilnog telefona koji ga povezuje sa žrtvama, kao i sa kamionetom koji je viđen u blizini jedne od žrtvinih kuća. Navodno je komunicirao sa žrtvama pomoću telefona, koji je kasnije bacio.
Zapisi otkrivaju da su smrti nastale kada su njegova žena i deca bili izvan grada.
Vlasti su saopštile da je kosa pronađena na komadu vreće korišćenom za umotavanje jedne od žrtava povezana sa Hojermanom preko uzorka iz kutije za picu koju je bacio u kantu za smeće na Menhetnu u januaru 2023.
Melisa je nestala 2009. godine, a Megan i Amber 2010. godine.
Hojerman je glavni osumnjičeni u slučaju smrti Morin Brejnard Brns, koja je nestala 2007. godine, mada za sada nije optužen za njeno ubistvo.
Policija je 2010. godine tragala za još jednom nestalom ženom, Šenon Gilbert, kada su pronašli ostatke još četiri osobe.
Ukupno, 11 setova ljudskih ostataka pronađeno je na istom delu plaže Gilgo između 2010-11, povezanih sa devet žena, jednim muškarcem i malim detetom. Identitet četvoro, uključujući dete, njegovu majku i muškarca, ostaje nepoznat.
Policija je rekla da veruje da su neka od ubistva delo serijskog ubice, ali istraga godinama nije donela plodove.
Istražitelji su ga pratili više od godinu dana. Tokom istrage su otkrili da je često na Guglu pretraživao teme „golih robinja“ i „kako izbeći da policija uđe u trag pozivima serijskog ubice“. Često je na Guglu pretraživao i novosti o ubistvima, uključujući i „zašto serijski ubica sa Long Ajlenda nije uhvaćen“.
Istražuje se da li je povezan i sa drugim ubistvima.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.