Ovo je najbolji restoran na svetu

Izvor: N1 televizija, 05.Apr.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najbolji restoran na svetu

Njujorški Eleven Madison Park proglašen je za najbolji restoran na svetu na svečanosti održanoj u Melburnu.

To je prvi takav naslov za restoran smešten u art deko zgradi s visokim plafonima koja gleda na njujorški Medison skver park.

Restoran je prošle godine završio na trećem mestu, a najpoznatiji je po svom sezonskom meniju iz više delova kojim se slavi bogata istorijska i kulinarska tradicija Njujorka, objavio je organizator takmičenja Vilijem >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Rid Biznis Media.

Eleven Madison Park proglašen je i najboljim restoranom u Severnoj Americi za 2017. godinu.

Nagrade za najbolji restoran dodeljuju se već 15 godina, a obiraju se glasovima Akademije 50. najboljih svetskih restorana koju čini više od hiljadu uticajnih kulinarskih pisaca i kritičara, kuvara i ugostitelja.

Drugo mesto je zauzela Osteria Francescana iz italijanske Modene koja je prošle godine bila pobednik, a ove je godine zadržala titulu najboljeg evropskog restorana.

Prvi među azijskim restoranima je Gaggan iz Bangkoka koji je završio sedmi na sveukupnoj listi.

Najboljim poslastičarom proglašen je Dominik Ansel iz Njujorka koji je predstavio svoj autorski hibrid kroasana imena Cronut, dok je najboljom kuvaricom proglašena Ana Roš iz Hiše Franko.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Eleven Madison Park najbolji restoran na svetu

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2017

Njujorški Eleven Madison Park proglašen je za najbolji restoran na svetu na svečanosti održanoj u Melburnu...To je prvo takvo priznanje za restoran smešten u art deko zgradi s visokim plafonima koja gleda na njujorški Medison skver park. Restoran je prošle godine završio na trećem mestu, a najpoznatiji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.