Otkazi prete hiljadama nevakcinisanih u Njujorku

Izvor: VOA, 13.Feb.2022, 10:21

Otkazi prete hiljadama nevakcinisanih u Njujorku

Oko 4.000 zaposlenih u javnom sektoru u Njujorku moglo bi da dobije otkaz, jer se nisu vakcinisali protiv kovida, što je obavezno u tom gradu. Među onima koji će biti otpušteni su nastavnici, policajci, vatrogasci, radnici u komunalnim preduzećima. Obaveznu vakcinaciju za zaposlene u javnom i privatnom sektoru propisao je bivši gradonačelnik Bil de Blazio. Rok da se ispuni ta obaveza prošao je u petak, a oni koji se nisu vakcinisali sada će ostati bez posla. "Jasno smo rekli da se zaposleni u javnom sektoru u Njujorku moraju vakcinisati", poručio je i aktuelni gradonačelnik Njujorka, demokrata Erik Adams. Sindikati koji predstavljaju zaposlene u javnom sektoru pokušavali su da se izbore protiv obavezne vakcinacije i tužili su grad u više navrata, ali bezuspešno. Zaposleni su i protestovali protiv obavezne vakcinacije. Međutim, to pravilo i dalje važi uprkos tome što broj novozaraženih koronavirusom opada i mnoge države ukidaju pandemijske restrikcije i obaveznu vakcinaciju. Procenjuje se da je u Njujorku vakcinisano oko 95 odsto od 370.000 zaposlenih u javnom sektoru.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

SVET - Njujork: Pred otkazom hiljade nevakcinisanih u javnom sektoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2022

Oko 4.000 zaposlenih u javnom sektoru u Njujorku moglo bi da dobije otkaz, jer se nisu vakcinisali protiv kovida, što je obavezno u tom gradu. Među onima koji će biti otpušteni su nastavnici, policajci, vatrogasci, radnici u komunalnim preduzećima, piše Glas Amerike...Obaveznu vakcinaciju za zaposlene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.