Osuđen vođa kulta Neksijum

Izvor: VOA, 19.Jun.2019, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen vođa kulta Neksijum

Kit Ranijer, bivši vođa navodne grupe za samopomoć Neksijum (NXIVM) korišćene kao paravan za formiranje tajne mreže seksualnih robinja, osuđen je pred federalnim sudom u Bruklinu u gradu Njujorku. Proglašen je krivim po svim tačkama optužnice za seks trafiking i prisiljavanje žena na neželjene seksualne odnose u kojima ih je sramotio i ponižavao. Preti mu doživotna zatvorska kazna – a izricanje presude najavljeno je za 25. septembar. Uprkos tome što deluje da je izricanje pomno slušao – nije prikazao vidljivu reakciju da je razumeo presudu. Njegov advokat, Mark Anjifilo izjavio je da Ranijer namerava da se žali na presudu. "Mislim da nije iznenađen, ali tvrdi da nije nameravao da učini ništa loše", rekao je Anjifilo reagujući na sudski epilog. Ranijer je među svojim pratiocima bio poznat kao “Vanguard”, ili Vrhovni gospodar. Unutar grupe vladalo je uverenje da je najmudriji čovek koga su ikada sreli, on je sebe nazivao “Večnim učenikom” i nosio dugačku belu odoru. Među najpoznatijim članicama kulta bile su glumica Alison Mek, poznata po ulozi Supermenove prijateljice u televizijskoj seriji Smolvil, kao i Kler Bronfam, naslednice bogatstva proizvođača alkoholnih pića Sigram. Najteže optužbe koje su iznesene protiv njega na sudu bile su da je svojim inicijalima označio neke od žena, da je imao seksualne odnose sa petnaestogodišnjom devojčicom – kao i da su u njegovom posedu nađene fotografije nagih tinejdžera. Glumica Alison Mek je, aprila ove godine, priznala krivicu za optužbe u vezi sa njenim učešćem u kultu Neksijum. Konkretno, optužnica je tereti za seksualnu trgovinu i zlostavljanje devojaka, a za svaku od dve tačke pojedinačno preti maksimalna kazna od dvadeset godina zatvora. Izricanje presude zakazano je za 11. septembar 2019. Među pripadnicama kulta bila je i Indija Oksenberg, ćerka holivudske glumice Katarine Oksenberg, i unuke Jelisavete Karađorđević.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vođa sekte seksualnih robova proglašen krivim u Njujorku

Izvor: Danas, 19.Jun.2019

Američki guru jedne sekte Kit Ranijer proglašen je danas krivim u sudu Njujorka po svim tačkama optužnice koja ga tereti da je držao harem sa seksualnim robovima. Članak Vođa sekte seksualnih robova proglašen krivim u Njujorku se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.